fbpx

Dermatologie

  • Dermatologia este știința care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează pielea, părul și unghiile.

   Dacă acestea sunt sănătoase, estetic vor arăta bine şi vom avea un echilibru psihic.

   Afecțiunile dermatologice cele mai frecvente:

   •   eczemele, infecțiile cauzate de ciuperci;
   •   dermatitele;
   •   afecțiunile pigmentului din piele;
   •   afecțiunile unghiilor;
   •   bolile transmise pe cale sexuală (BTS).

   Examinarea alunițelor

   Efectuarea periodică a controalelor este deosebit de importantă în cazul pielii, deoarece se pot identifica la timp simptomele cancerului de piele. Examinarea nu se rezumă doar la alunițe ci şi la întreaga suprafață pielii, deoarece tumorile maligne ale pielii nu au ca singură cauză aluniţele, ele putând evolua din orice formaţiune a pielii.

   Consult dermatologic-alunițe

   Pielea ce ne acopera organismul ne ocroteste de anumite afectiuni externe, dar ne si poate arata inceputul unei boli Orice schimbare chiar daca se pare a fi banala, trebuie aratata unui medic dermatolog, fie vorba de o piele cu acnee, sau de o boala trasmisibila prin cale sexuala.
   Testele dermatologice periodice ne ajuta la supravegherea permanenta a pielii.
   Tumora de piele se poate forma nu numai dintr-o alunita, ea poate apare oricind si oriunde. Melanoma- se numeste cancerul pielii, o boala cu o mortalitate mare in rindul populatiei. Numarul bolnavilor creste cu insubtierea stratului de ozon, cu bronzatul abundent la ore nepotrivite, folosirea excesiva a solariului. La inceput melanoma apare ca o pata de culoare inchisa, bruna sau neagra, pe suprafata pielii, cu timpul devine mai mare, stratul extern al pielii se subtieaza si poate singera. In general la barbati apare pe trunchi, la femei pe miini si picioare. Persoanele care au multe alunita pe corp, trebuie sa fie mai prudenti la plaja, la bronzat. Se recomanda folosirea cremelor impotriva arsurilor de soare. O alunita care isi schimba forma (creste, te maninca, singereaza, sau apar inflamatii in jurul ei ) trebuia aratata unui medic spacialist. Melanomul recunoscut din timp poate fi indeparatat chirurgical. Dupa rezultatul patologic, medicul va dispuna de tratamentul ulterior si de controalele perodice. Un cancer de piele nu se trateaza local cu creme.


  Departamente


  • Analize de laborator

   Teste larga de labor din singe, in fiecare zi de lucru, numai pentru punctie trebuie sa platiti. Rezultatul este gata in 48 ore.
   Mai departe
  • Pachete de filtrare

   Va ajutam pastrarea sanatatii! Pachete complete de screening pentru femei si barbati.
   Mai departe
  • Specialitati

   Aranyklinika va ofera o gama larga de teste! Investigațiile noastre speciale!
   Mai departe