fbpx

Testare intoleranta la lactoza (testul H2 respiratie)

  • Cu imbatrinire scade lactasul de enzim, care este interes pentru nivelul de zahar din lapte (lactoza).

   Dupa nastere  hrana noastra este laptele matern.

   In primele  luni de viata, enzima are  o activitate maxima, dar la unele copii capacitatea de lactaza scade, atuncia la alimente care conțin lactoza poate cauza probleme.

   Dizaharida de glucoza și galactoza subunitatile defalcare de lactoza in mucoasa intestinului a treimii superioare a dealului atunci cand se afla enzima care degradeaza, lactaza face.

   Stramosii nostri pentru laptele altor animale se calculeaza de fapt otrava, pentru ca ei nu au putut digera zaharul din lapte. O solutie de produse lactate fermentate, branza si iaurt a fost inventat. In acest proces, un nivel acceptabil a scazut continutul de lactoza al produsului alimentar,  așa mai departe stramosii nostri au putut consuma. Cateva mii de ani mai tarziu, o modificare genetică a facut posibil ca oamenii de-a lungul vieții lor sistem digestiv pentru a produce enzima lactaza si asa ca bea lapte fara probleme la maturitate.

   Amplasarea și functionarea genei sint cunoscute care modifica enzima lactaza. Aceasta parte a testului sint detectate de laborator . Diagnosticul de testare intoleranta la lactoza este de asemenea disponibil și în multe cazuri, unele dintre care nu este folosit astazi, din cauza naturii sint neplacute sau invazive.

   Cel mai bun test este testul de respirație,  care  nu fie disponibil peste tot. Dupa consumatie , daca in organism este disponibil  enzimul atuncia nu provoaca reclamații.

   In cazul in care nu este suficient  lactaza, lactoza in colon nedeschise va induce bacteriile  Cu toate acestea, bacteriile pot fermenta doar cantitați , gaze și produse de descompunere acida, dureri abdominale, diaree, , la fel ca pacientul consuma produse lactate. Gasim dioxid de carbon, metan și hidrogenul se produce intre gazele.

   Acestea sunt absorbite din intestin, sangele va fi sa-l livreze la plamani. Masurarea cantitatii de H2 din substantele exhalate sunt atat, nu ca intoleranța exista calendar. In unele cazuri, poate fi un rezultat fals negativ al masuratorii, atuncia este necesar alte investigtii  .

   Intoleranta la lactoza este cunoscut sub mai multe forme. Congenital  lacoza indica o lipsa totala a enzimei,  si cu primele  picaturi de lapte matern poate provoca simptome severe. Acest tip a boli este foarte rare, este o boala  genetica.

   La adulti in timpul vietii activitatea enzimei la lactoz scade sub un nivel critic si arata simptome.

    

   Simptomele se dezvolte la  3,5 ani Orice condiție de boala care determina lezarea vilozitaților in pierderea enzimei, in curs de dezvoltare duce la intoleranta la lactoza secundar.

   Dupa boala si la nivelul mucoaselor care stau la baza vindecarii este rezolvata, atuncia intoleranța dispare.

   In general, putem spune ca simptomele  de lactoza sint neplacute, dar nu la toata lumea poate fi privit o boala reala. Diagnosticul testului respirator in principal, H2 și testul genetic este utilizat. Simptome sint (diaree, balonare, varsaturi, dureri abdominale , dureri de cap,  stare de rău, capacitatea de concentrare, degradarea performanței a scăzut). Daca simptiti simptome   contactatati cu medic unde este disponibil  teste de lactoza.

   Va recomndam sa consultati cu un specialist inainte de test, care test e cel mai adecvat pentru Dumneavoastra. Asistenti nostrii nu va poate ajuta care test e cel mai bun, si nu va poate sa va spune rezultatele numai un doctor specilast.


  Departamente


  • Analize de laborator

   Teste larga de labor din singe, in fiecare zi de lucru, numai pentru punctie trebuie sa platiti. Rezultatul este gata in 48 ore.
   Mai departe
  • Pachete de filtrare

   Va ajutam pastrarea sanatatii! Pachete complete de screening pentru femei si barbati.
   Mai departe
  • Specialitati

   Aranyklinika va ofera o gama larga de teste! Investigațiile noastre speciale!
   Mai departe