fbpx

Alergia incrucisata

  • Reactivitatea incrucisata, care in limbajul de zi noi numim alergie incrucisata este un fenomen biochimic. Unele substante care sunt similare in structura la alergeni se pot provoca reactii alergice sau amplifica simptomele alergice. De exemplu, daca o persoana este alergic la pelin, atuncia sa nu mininca telina deoarece aceste plante inrudite pot declanșa aceeasi reactie ca pelinul.

   Reactivitatea incrucisata nu  intotdeauna apare, dar poate aparea si poate cauza aceleasi simptome ca alergia. In cazul in care o persoana este sensibila la ouale de gaina, nu-i oferi nici  pasari de curte (gaste, rate) și pasari  de oua.

   Simptome incrucisate de asemenae vedem la alimente si la bauturi care contine multe histamnine. Histamina acționeaza crestera  ale reactiilor alergice. De exemplu, la sezonul de  polen, alergii la polen poate  ridicate ale produselor alimentare și bauturi de histamine.

   Produse alimentare și bauturi cere contine histamin (inclusiv, dar fără a se limita la acestea): rosii, alcool, cafea, peste, fructe citrice, nuci, branza mucegai, alimente afumate, ciocolata.

   Daca se dovedeste ca la ceva suntem sensibili , atuncia la medicul alergologg trebuie sa intrebam , ce materii , alimente sa fie evitate din viata noastra.

   La Aranyklinika  in prezent  acete teste incrucisate de alergie va putem detecta:

   Numele testului Testul ce contine
   Testul incrucisat pentru iarba 11 de alergeni de alimente
   Testul incrucisat pentru ambrosie 11 de alergeni de alimente
   Teste specific IgE de alergie Mai multe despre testele alergice, faceti un clic.

   De teste puteti contacta prin telefon sa-u e-mail. Simptomele incrucisate sint teste de IgE, din singe.

   Va recomndam sa consultati cu un specialist inainte de test, care test e cel mai adecvat pentru Dumneavoastra. Asistenti nostrii nu va poate ajuta care test e cel mai bun, si nu va poate sa va spune rezultatele numai un doctor specilast.

   Servici care sint de asemenea

   • Test de epicutan dentare

    De multe ori vedem pacienții care sunt sindroame alergice gasit dupa un tratament stomatologic. Pentru a preveni acest lucru, ar fi trebuit efectuat inainte de test de alergie tratament dentar este un test care epicutan materiale metalice si plastice dentare. La scurt timp dupa instalarea unei proteze scumpe indica faptul ca pacientul este alergic la oricare dintre componentele protezei.

   • Test de intoleranță alimentară (IgG4)

    Nu puteti gasii cauza de ce va doare stomacul, simtiti faltulenta? Sau de multe ori va doare capul, sint eruptii cutanate, va mininca peilea, aveti eczema si in continuare simtiti oboseala, viata este incomfortabil? Daca medical Dumneavoastra nu gaseste cauza, exista o buna seansa ca toate aceste lucruri un aliment este responsabil.

   • Test de piele (testul prick)

    Diferite alergeni inhalative si nutritive punem pe piele, si dupa o anumita perioada citim rezultatele. Rezultatul este destul de sigur. Linga medicamentel anitihstamine nu va putem realiza analizele. La Aranyklinika 50 de tipuri de alergeni putem examina.

   • Teste de intolerantie

    La Aranykinika este posibil sa se efectueze o varietate de intoleranta, cum ar fi cofeina, intoleranta la lactoza si histamina. Simptomele de intoleranta pot fi variate ca diaree, balonare, inima de risc de atac, etc. Unele teste putem face din sange, si unele putem efectua din mucos.

   • Teste specifice de alergie din singe se face cu IgE

    Testul se poate examina din singe. La numeroși alergeni ne putem uita, linga testul de piele putem analiza. La Aranyklinika sint disponibile teste alimentare (teste inhalative), dupa anamneza va putem ajuta in selectie care test e cel mai referos la Dumneavoastra. Cu testele incrucisate va putem ajuta care alimnete nu puteti folosii in perioada de alergie.

   • Testul Epicutan

    Daca apare o reactie alergica a pielii, este important sa se afle ce cauzeaza simptomele. Scopul studiului este de a determina materialul sensibilitatea in contact cu pielea pacientului.

   Sevici care sint de asemenea


  Departamente


  • Analize de laborator

   Teste larga de labor din singe, in fiecare zi de lucru, numai pentru punctie trebuie sa platiti. Rezultatul este gata in 48 ore.
   Mai departe
  • Pachete de filtrare

   Va ajutam pastrarea sanatatii! Pachete complete de screening pentru femei si barbati.
   Mai departe
  • Specialitati

   Aranyklinika va ofera o gama larga de teste! Investigațiile noastre speciale!
   Mai departe