fbpx

Teste de intolerantie

  • La Aranykinika este posibil sa se efectueze o varietate de intoleranta, cum ar fi cofeina, intoleranta la lactoza si histamina. Simptomele de intoleranta pot fi variate ca diaree, balonare, inima de risc de atac, etc. Unele teste putem face din sange, si unele putem efectua din mucos.

   La Aranyklinika in prezent  aceste teste di intoleranta putem face:

   Numele testului Din ce facem testul?
   Histamin intoleranta din singe
   Testul din cofein de intoleranta din mucos
   Testul de lactoz de intoleranta din mucos

   De teste puteti contacta prin telefon sa-u e-mail.

   Testul de histamina

   O varietate de simptome pot duce la intoleranța histamina, aceasta boala nu poate fi diagnosticata pe baza simptomelor. Rolul histaminei in organism este extrem de diversa. Din singe putem detacta daca scade functionare enzimei(DAO).

   Simptomele:

   • reclamații respiratorice
   • probleme digestive
   • simptome cutanate
   • dureri de cap, migrene, amețeli, palpitații
   • tulburari menstruale
   • oedema la ochi
   • etc.

    

   Simptomele pot aparea dupa consumul de alimente care conțin histamina ridicata. In cazul in care rezultatele de alergie sint negative, poate sa apara intoleranta de histamina.

   Intoleranta de cofein

   Cafeina se gasește in multe produse alimentare, cum ar fi cafea, ceai, bauturi energizante, ciocolata, etc. Cafeina este responsabil pentru o degradare a unei enzime produse de ficat, factorii genetice sint determinate. Pe aceasta baza, unii oameni rapid, si la alti mai incet scada cofeina. Persoanele la care scade incet cofeina are un efect mai puternic.

   Daca la Dumnevostra scade incet:

   • risc crescut de atac la inima
   • cu o probabilitate mai mare de femei avort
   • pentru femei se incadreaza in fertilitate

    

   Daca la Dumnevoastra cofeina e rapid:

   • cafeina mai mare (la 2-4 cesti de cafea pe zi) nu a crescut riscul de infarct miocardic
   • consumul de cafea poate fii pentru bun pentru sanatate

    

   Rezultatul testul genetic va poate spune ca  zilnic cite de cafea (cofeina), puteti bea,  care pote realiza un stil de viața sanatos.

   Testul de lactoz de intoleranta

   Lactoza (zahar din lapte) intoleranță asociată cu boli efecte secundare neplacute. Dupa consumarea de produse lactate pot conține o varietate de simptome: dureri abdominale, diaree, dureri de cap, disconfort, balonare, etc.

   Enzima descompune zaharul din lapte numita lactaza, scaderea intoleranța la lactoza, care duce la producerea. Produsul din lapte lactoza apare in e diferite niveluri. La adulți, digestia laptelui au anumite modificari genetice posibile pentru oameni, dar sunt cei pentru care funcționarea enzimei lactaza scade dramatic dupa o varsta.

   Pe baza rezultatelor  concluzia este ca Dumneavosatra aveti intolerant sau nu. In cazul în care intoleranta la lactoza este confirmata ar trebui sa evite consumul de produse lactate sau enzima lactaza care urmeaza sa fie inlocuit de la o sursa externa.

   Va recomndam sa consultati cu un specialist inainte de test, care test e cel mai adecvat pentru Dumneavoastra. Asistenti nostrii nu va poate ajuta care test e cel mai bun, si nu va poate sa va spune rezultatele numai un doctor specilast.

   Servici care sint de asemenea

   • Alergia incrucisata

    Reactivitatea incrucisata, care in limbajul de zi noi numim alergie incrucisata este un fenomen biochimic. Unele substante care sunt similare in structura la alergeni se pot provoca reactii alergice sau amplifica simptomele alergice. De exemplu, daca o persoana este alergic la pelin, atuncia sa nu mininca telina deoarece aceste plante inrudite pot declanșa aceeasi reactie ca pelinul.

   • Test de epicutan dentare

    De multe ori vedem pacienții care sunt sindroame alergice gasit dupa un tratament stomatologic. Pentru a preveni acest lucru, ar fi trebuit efectuat inainte de test de alergie tratament dentar este un test care epicutan materiale metalice si plastice dentare. La scurt timp dupa instalarea unei proteze scumpe indica faptul ca pacientul este alergic la oricare dintre componentele protezei.

   • Test de intoleranță alimentară (IgG4)

    Nu puteti gasii cauza de ce va doare stomacul, simtiti faltulenta? Sau de multe ori va doare capul, sint eruptii cutanate, va mininca peilea, aveti eczema si in continuare simtiti oboseala, viata este incomfortabil? Daca medical Dumneavoastra nu gaseste cauza, exista o buna seansa ca toate aceste lucruri un aliment este responsabil.

   • Test de piele (testul prick)

    Diferite alergeni inhalative si nutritive punem pe piele, si dupa o anumita perioada citim rezultatele. Rezultatul este destul de sigur. Linga medicamentel anitihstamine nu va putem realiza analizele. La Aranyklinika 50 de tipuri de alergeni putem examina.

   • Teste specifice de alergie din singe se face cu IgE

    Testul se poate examina din singe. La numeroși alergeni ne putem uita, linga testul de piele putem analiza. La Aranyklinika sint disponibile teste alimentare (teste inhalative), dupa anamneza va putem ajuta in selectie care test e cel mai referos la Dumneavoastra. Cu testele incrucisate va putem ajuta care alimnete nu puteti folosii in perioada de alergie.

   • Testul Epicutan

    Daca apare o reactie alergica a pielii, este important sa se afle ce cauzeaza simptomele. Scopul studiului este de a determina materialul sensibilitatea in contact cu pielea pacientului.

   Sevici care sint de asemenea


  Departamente


  • Analize de laborator

   Teste larga de labor din singe, in fiecare zi de lucru, numai pentru punctie trebuie sa platiti. Rezultatul este gata in 48 ore.
   Mai departe
  • Pachete de filtrare

   Va ajutam pastrarea sanatatii! Pachete complete de screening pentru femei si barbati.
   Mai departe
  • Specialitati

   Aranyklinika va ofera o gama larga de teste! Investigațiile noastre speciale!
   Mai departe